Succesvolle presentatie Habitat Mountainbiketeam 2016 bij Van der Valk Wolvega

Gepubliceerd op: 11 mei 2016
Succesvolle presentatie Habitat Mountainbiketeam 2016 bij Van der Valk Wolvega

Dinsdagmiddag presenteerde het Habitat Mountainbiketeam de ploeg voor 2016 bij Hotel Van der Valk in Wolvega, één van de nieuwe sponsors van het team van manager Maarten Kemperman. De presentatie was in professionele handen van moderator Gert Jacobs. Met smeuïge verhalen uit zijn eigen profcarrière wist hij de gasten te boeien bij de presentatie van de renners.

Nieuw in de ploeg is voormalig Bondscoach van de KNWU; Leo van Zeeland.
Leo heeft de dagelijkse leiding over de Belg Ruben Scheire, tweevoudige nationale kampioen Frank Beemer, de Deen Niels Rasmussen en beide Friezen Gosse van der Meer en Anne Tauber, die ook enkele marathonschaatswedstrijden in haar sportpakket heeft.
Voor het marathonteam rijden, met eveneens Van der Heide Bliksembeveiliging als primaire sponsor, Rob van der Werf en de beide Friezen uit Drachten, Henk Bos en Maurits Buist, vorig jaar winnaars van de Elfsteden meerdaagse op de mountainbike.

9697-Niels-Frank-Gert-Leo-1000

Het team legt zich toe op een internationaal wedstrijdprogramma. Speerpunten zijn De Duitse Bundesliga, de British Cycling MTB Cross-country Series, Wereldbekers en deelname aan de Olympische spelen in Rio. De marathonafdeling rijdt een programma in voorbereiding op meerdaagse in de Alpenlanden waaronder de BEMC (meerdaagse in de Ardennen) en een aantal mountainbikemarathons in Duitsland. De renners laten zich uiteraard zien in Nederland.

9728-1200

Voor het tweede jaar op rij prijkt de naam Habitat for Humanity op de shirts van het mountainbiketeam. Habitat for Humanity ondersteunt mensen in ontwikkelingsgebieden bij de bouw van een eigen huis zodat zij zelfstandig een beter bestaan kunnen opbouwen. Habitats missie: Mensen een betere toekomst bieden met een degelijk en veilig huis als basis. Habitat for Humanity wil mensen een steun in de rug geven om zelfstandig een beter bestaan op te bouwen. Habitat gelooft dat een veilig en degelijk onderkomen hét middel is hiervoor. Daarom bouwt Habitat, samen met de nieuwe huiseigenaren, eenvoudige en betaalbare huizen. Habitat verstrekt hiervoor een lening zonder winstoogmerk die de eigenaren via een maandelijkse aflossing terugbetalen. Hiervan worden weer nieuwe huizen gebouwd. Zo kan Habitat steeds meer mensen ondersteunen om zelfstandig hun leefruimte te verbeteren.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina