Tauber direct op podium in Kamptal Klassic Langenlois

Gepubliceerd op: 27 maart 2017
Tauber direct op podium in Kamptal Klassic Langenlois

Afgelopen weekend streed ons team op de voorste rij mee in het Oostenrijkse Langenlois, waar een C1 wedstrijd op het programma stond. De mannen eindigden alle drie in de top-20. Kevin Panhuyzen werd dertiende, Ruben Scheire zeventiende en Frank Beemer twintigste. Bij de vrouwen reed Anne Tauber een ijzersterke wedstrijd in het geweld van de Elite vrouwen werd ze tweede. Hieronder verteld ze over haar belevenissen in het Oostenrijkse Langenlois.

Het parcours in Langenlois was voor een deel uitgezet door het bos en voor een deel liep het tussen de wijngaarden door. Mijn meest favoriete ronde zal het niet worden. Het was niet super technisch en de lange steile klimmen liepen over brede paden. Ondanks dat het niet het meest spectaculaire parcours was, lag het me wel goed en genoot ik van het racen op mijn Felt!

Met een flinke groep dames reden we de lange startklim op; het tempo geleidelijk opbouwend richting de single track naar beneden. Met een kort sprintje vlak voor de single track wist ik de derde positie in te nemen. De ronden die volgden waren erg spannend. Barbara Benkó uit Hongarije bleek al gauw een van de sterksten te zijn. Een aantal meiden probeerde bij haar aan te haken maar ik reed op dat moment op mijn limiet. Met een stuk of 5 à 6 meiden bleven we continu dicht bij elkaar. Er waren telkens positie wisselingen en ik probeerde uiteraard vlak voor elke afdaling voorin te zitten zodat ik vrij baan had.

Met nog anderhalve ronde voor het eind bleek dat een goede keus en konden de twee Tsjechische rijdsters, die al een aantal keer een poging hadden gedaan mij er af te rijden, niet meer in mijn wiel blijven. Op dat moment besloot ik mijn laatste power in te zetten. "Nog drie klimmen te gaan" dacht ik, "dat moet ik vol zien te houden". Elke klim steeg het gehalte melkzuur in mijn bloed en bij de laatste kwam het zowat mijn oren uit gutsen. Maar, ik had de dames definitief kunnen lossen.
Zo kwam ik met 35 seconden achterstand op de zeer sterke Hongaarse als tweede over de streep. Een resultaat waar ik voor nu zeer content mee ben. De eerste XC-wedstrijd van het seizoen is geslaagd. Maar… we zijn nog lang niet klaar. Op naar meer!!

naar nieuwsoverzicht vorige pagina