Tauber twaalfde, Van der Poel tweede in Albstadt

Gepubliceerd op: 29 mei 2017
Tauber twaalfde, Van der Poel tweede in Albstadt

ALBSTADT Anne Tauber uit Oranjewoud blijft het goed doen in de wereldbeker mountainbike. Gisteren werd ze twaalfde in de door de Oekrainse Yana Belomoina gewonnen manche in het Duitse Albstadt. In de eerste twee ronden had Tauber (Habitat)erg veel moeite en slechte benen. Dat kwam mede door dat de Habitat renster twee keer moest lopen vlak na de chaotische start.

,,Ik had moeite me te herpakken maar in de derde ronde ging dit ineens heel goed’’, vertelde Tauber. ,,Mijn benen wilden eindelijk weer power leveren en ik zag veel dames voor me dichter bij komen.’’ Gelukkig voor de bij de dit jaar bij de Elitevrouwen debuterende Tauber duurde de wedstrijd vrij lang waardoor ze tijd had om naar voren te schuiven.
Door te vechten tot op de streep werd ze uiteindelijk knap twaalfde. Tauber: ,,Ik heb twee hele mooie eerste worldcup weken achter de rug met een fantastisch resultaat, ik ben dan ook blij dat ik de overstap van de beloften naar de elite eerder heb gemaakt.’’
Bij de mannen verraste multitalent Mathieu van der Poel door als tweede te eindigen achter wereldkampioen Nino Schurter. Van der Poel nam in de eerste ronde brutaalweg de leiding en alleen Schurter en Mathias Flückiger konden de voormalig wereldkampioen veldrijden volgen maar door een val moest hij Schurter laten gaan. Ook Flückiger kwam hard ten val en moest opgeven waardoor de Nieuwzeelander Anton Cooper derde werd.
Ruben Scheire (Habitat) finishte als 25e en was daarmee tweede Belg. Frank Beemer finishte als 64e en Kevin Panhuyzen moest wegens een rugkwetsuur spijtig voortijdig de wedstrijd verlaten.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina