Teampresentatie Feenstra Bike Team 2012

Gepubliceerd op: 7 maart 2012
Teampresentatie Feenstra Bike Team 2012

Dit voorjaar werd in het Abe Lenstra stadion de aftrap gegeven voor het nieuwe seizoen van het Feenstra Bike Team, een semi professionele Mountainbikeploeg.
Moderator Geert van Tuinen wist er een boeiende show van te maken en kon met enkele kritische vragen de ware ambitie lostrekken uit het 8koppige team.

Teammanager, Maarten Kemperman verteld; “Ik heb gevoel gekregen dat er een team staat met serieuze potentie om zowel nationaal als internationaal mee te gaan doen. Daarachter staan partijen die dit voor een langere termijn willen ondersteunen, Feenstra en overige sponsoren plus de KNWU. Dit hele plaatje maakt mij enthousiast om mezelf met deze groep mee te ontwikkelen en daar voor de rijders en mijzelf het beste uit te halen. We beschikken over een behoorlijke portie noordelijke nuchterheid, maar willen zeker niet onder stoelen of banken steken dat wij meestrijden in de top en een geduchte concurrent zijn voor o.a. Rabobank.

teampresentatie_feenstra-2

Met focus naar de Spelen van 2016 en zelfs 2012 zijn dat razend interessant trajecten om te realiseren en energie in te steken.”

Het van oorsprong Noordelijke Mountainbike Team is begonnen in 2004 als amateurteam en is inmiddels uitgegroeid tot ambitieus UCI team (1 vd 4 in NL) Het team rijd zowel Nationale als internationale wedstrijden.

Feenstra is als sponsor ingestapt in 2006 en in 2010 is gewerkt naar een meer prominente rol van Feenstra in het Mountainbiketeam namelijk; de lancering van het Feenstra Bike Team.

Dit doen we met goede mensen, gedreven renners en goede begeleiding zoals mental coachen, techniek training (downhill), fysiotherapie en dito materiaal.

Om de professionaliseringsslag door te zetten wordt voor 2013 gekeken naar het betrekken van een 2e mainsponsor.

“De mountainbikesport biedt kansen voor unieke relatie-evenementen zoals mountainbikeclinics en wedstrijdbezoeken. Bovendien is de sport consument gericht. Nederland heeft een beoefenaarpotentieel van 900.000 (recreatieve) mountainbikers in de leeftijdscategorie tussen de 25 en 50 jaar. Kwalitatief is het direct te meten reikwijdte van het Feenstra Bike Team in 2011; 675.000 personen in Nederland. Deze doelgroep van de mountainbikesport groeit elk jaar 8 procent.” Legt Commercieel directeur van Feenstra, Bert Hendriks uit.

In 2012 zijn de speerpunten de belangrijke wedstrijden zoals het NK Steenwijk 22 juli, Wereld bekers (4 in Europa), NK marathon Eijsden en de Nederlandse topcompetitie.

We beschikken over een fantastische samenstelling waarmee de complete topsportselectie van MTB Nederland in huis is gehaald, hetgeen niet onopgemerkt voorbij zal gaan:

Renners Staff
BEUKERS Roy Petten NH Team Manager KEMPERMAN Maarten
DE BRUIN Rens Nijmegen Bestuur JAARSMA Niek
GROEN Erik Doorwerth Bestuur VAN RIJN Boudewijn
LEMMERS Tim Doorwerth Mental Coach BOOGAARD Bart
SLIK Jesper Bergen NH Verzorgen SHAMBACH Sjaak
VAN DER HORST Geert Arnhem Mechaniciën DE VRIES JAN
ZUURBIER Thijs Julianadorp Mechaniciën LOOTSMA Rients
Sportarts RUTGERS Valentijn

Binnen de ploeg heerst een goede cohesie, de renners geven allemaal aan dat de sfeer goed is en dat de randvoorwaarden op orde zijn.
Het potentieel rijders met deze achterban geeft daadwerkelijk kans op successen mits de groep zoveel als kan bij elkaar blijft.

Ook bondscoach van de KNWU, Tim Heemskerk kan dit beamen. Inmiddels zijn 3 van de Feenstra renners opgenomen Topsportgroep van de KNWU of trainen mee. “De samenwerking is zeer goed, van beide kanten werken we toe naar het verbeteren van talent en richten we ons op ‘die wereldtopper’. Aldus Tim Heemskerk bondscoach KNWU.

teampresentatie_feenstra-23

Ook bondscoach van de KNWU, Tim Heemskerk kan dit beamen. Inmiddels zijn 3 van de Feenstra renners opgenomen Topsportgroep van de KNWU of trainen mee. “De samenwerking is zeer goed, van beide kanten werken we toe naar het verbeteren van talent en richten we ons op ‘die wereldtopper’. Natuurlijk kan het ook wel eens botsen, maar daar komen we altijd uit. Feenstra runt een commerciële ploeg en heeft daarbij meer belangen te managen dan ik. Ik focus mij 100% op de renner en zie er op toe dat het er fysiologisch, voedingstechnisch of mentaal nergens aan kan ontbreken om te winnen.

Want dat is wat ik met de mountainbikers wil, winnen!” Aldus Tim Heemskerk bondscoach KNWU.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina