Tessa van Nieuwpoort stopt crossseizoen voortijdig

Gepubliceerd op: 2 februari 2012
Tessa van Nieuwpoort stopt crossseizoen voortijdig

Nieuwerkerk aan de IJssel - Gezondheidsproblemen en te weinig tijd om weer op niveau te komen hebben Feenstra Bike Team renster Tessa van Nieuwpoort doen besluiten om een punt achter het seizoen te zetten. Van Nieuwpoort: ‘’Geen seizoenseinde waar je aan het begin van het seizoen op hoopt.’’

Op de dag van het Nationaal Kampioenschap werd Tessa overvallen door een acute nierbekkenontsteking waardoor zij niet aan de start kon verschijnen. Ook de daaropvolgende Wereldbekers in Lievin en Hoogerheide, waarvoor zij was geselecteerd, moest zij hierdoor laten schieten. Teleurgesteld en vermoeid van het herstel en een pittig seizoen ontbrak de focus om nog bevredigende resultaten te kunnen rijden in de laatste wedstrijden van het seizoen.

Ondanks de trainingen die de afgelopen week weer voorzichtig zijn hervat, is in overleg met trainer en arts besloten dat Van Nieuwpoorts lijf niet fit is om het seizoen af te maken. “Geen seizoenseinde waar je aan het begin van het seizoen op hoopt,’’ aldus Tessa van Nieuwpoort. ,,Maar ik kom zeker terug. Na deze rustperiode kan ik eerder beginnen aan de voorbereidingen voor volgend seizoen.” Van Nieuwpoorts focus zal nu liggen bij het goed doorkomen van het zomerseizoen, om sterker te kunnen starten met het volgende crossseizoen 2012/2013.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina