Thijs Zuurbier vijfde op de Havelterberg

Gepubliceerd op: 28 april 2013
Thijs Zuurbier vijfde op de Havelterberg

HAVELTE – Thijs Zuurbier was zondagmiddag 28 april met een prima vijfde plaatst de hoogst geklasseerde renner van het Feenstra-Felt p/b Kenda Bike Team in de bossen van het Drentse Havelte. Erik Groen eindigde een plek achter Zuurbier op de zesde plek en Roy Beukers eindigde rond plek twintig. De Brabander Jeroen Boelen kwam als eerste over de streep, voor Jesper Slik.

Districtstitel voor Erik Groen

Groen, lid van de Peddelaars uit Hoogeveen, kwam als eerste noorderling over de streep en legde zo beslag op de Noordelijke districtstitel. ,,Ik ben blij met de titel maar ik had er wel wat meer van verwacht’’, vertelde Groen. De Arnhemmer sukkelt al een paar weken met zijn gezondheid. Een verkoudheid en hooikoorts zorgden ervoor dat hij niet voluit kon trainen.
,,Het is heel wisselvallig, de eerste wereldbeker zit eraan te komen dus ik hoop maar dat k snel weer fit ben’’, aldus een strijdbare Groen. Hij moest in de beginfase veel werk verzetten om voorin te komen. ,,Ik had een slechte startpositie en heb denk ik wat teveel gedaan in de beginfase waardoor ik later wat naar achteren zakte maar de laatste ronde kon ik gelukkig weer versnellen.’’
Thijs Zuurbier reed nog weinig wedstrijden in Nederland vanwege de sleutelbeenbreuk, die hij op Cyprus opliep. Daardoor moest hij achteraan starten. ,,Ik moest helemaal van achteren komen en daardoor heb ik de aansluiting met de koplopers gemist’’, zei Zuurbier, die niet helemaal tevreden was met zijn eindklassering. ,,Ik mis nog wedstrijdritme en merk dat ik gewoon nog niet sterk genoeg ben.’’
Op 17 en 18 mei wordt in het Duitse Albstadt de eerste wedstrijd verreden van de UCI Mountain Bike World Cup 2013. ,,Dat is waar we naartoe aan het werken zijn, de vorm is groeiende dus ik heb er alle vertrouwen in dat we daar goed voor de dag zullen komen’’, aldus teammanager Maarten Kemperman.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina