Tropische weersomstandigheden tekenen Belgisch Kampioenschap

Gepubliceerd op: 22 juli 2013
Tropische weersomstandigheden tekenen Belgisch Kampioenschap

Les Lacs De L´Eau D´Heure was dit weekend het decor voor de Belgische titelstrijd op de mountainbike. Met vele toppers aan het vertrek zoals Sven Nys, uittredend kampioen Kevin Pauwels en Kevin Van Hovels beloofde het bij de Heren Elite een spannende strijd te zullen worden, die mede bepaald zou worden door de tropische omstandigheden.

Ook bij de belofte categorie een sterk deelnemersveld. Met wereldbekerwinnaar Jens Schuermans en Ruben Scheire.

Namens Feenstra Felt p-b Kenda Mountainbiketeam stonden Robby de Bock en Ruben Scheire aan het vertrek. Hen stond een pittige, acht ronden tellende wedstrijd te wachten in het meest Zuidelijk gelegen stukje België.

In deze Frans sprekende streek waren het uiteindelijk de Vlaamse renners die initiatief toonde en in de aanval gingen.

Bij de Elite nam de Bock initiatief en loodste het Elite peloton over de eerste heuvels. Vrij snel daarna was het Jonas de Backer die over nam en een eerste schifting wist te forceren. In ronde 2 was een groep ontstaan met Nys, De Backer, Pauwels, Meeuwsen en Van Tourenhout.

Deze groep dunde langzaam maar zeker steeds verder uit. Nys reed weg bij de concurrentie en daarachter barste een stevige strijd los voor de resterende podiumplaatsen. Uiteindelijk wist Tom Meeuwsen de 2e plaats te bemachtigen en wist Jonas de Backer nipt voor Robby de Bock (4e) te finishen.

De strijd bij de beloften (Men U23) was in ronde 1 al te voorspellen. 4 man pakte een voorsprong van 1 minuut. Ruben Scheire, Bart de Vocht, Jens Schuermans en Jef Luyten reden tot in ronde 5 samen tot dat
Schuermans moest lossen. Daarna versnelde de Vocht, maar Juyten gaf hem geen ruimte. Scheire moest zodoende in de achtervolging en deed dit op indrukwekkende wijze. Hij kwam tot Luyten waarna hij de aanval inzette op de Vocht.

In de laatste ronde kwam het duo Scheire en de Vocht samen door, om nog een keer 3 beklimmingen en een technische northshore te overbruggen. Scheire nam over en versnelde, maar de Vocht bleef kort achter hem. In de laatste beklimming naar de finish won de Vocht de sprint met een verschil van precies 1 meter op Scheire.

"Vandaag eerder goud verloren dan zilver gewonnen. Ik baal dan ook enorm over het verliezen van de beloften titel, maar ben zeer tevreden een bevestiging te zien van mijn vorm." Aldus Ruben Scheire.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina