Twee man op het podium Topcompetitie Steenwijk

Gepubliceerd op: 14 juli 2013
Twee man op het podium Topcompetitie Steenwijk

STEENWIJK – Zondag stonden de mannen van het Feenstra-Felt p/b Kenda team aan de start van de Topcompetitiewedstrijd in Steenwijk. Erik Groen was met een achtste plaats algemeen de best geklasseerde renner.

Vanaf de start werd er gelijk in een moordend tempo gekoerst. Erik Groen, Thijs Zuurbier en Robbert de Nijs konden lang mee in de tweede groep, een trio reed aan de leiding. De Nijs moest afhaken door een krampaanval op 2,5 ronde voor de finish. ,,Ik was blij dat ik lange tijd met de eerste meekon, zonde dat ik op het laatst nog zoveel plaatsen verlies’’, zei De Nijs.
Groen let zijn medevluchters gaan na een valpartij. ,,Hierdoor raakte ik uit mijn ritme en heb ik in de laatste ronden nog twee plaatsen verloren,.’’ Thijs Zuurbier reed juist van achter naar voren. De Julianadorper moest vier ronden voor het einde er even af na een stuurfoutje maar wist in de slotfase toch nog weer verschillende renners in te halen, waaronder zijn ploegmaat De Nijs. ,,Ik heb de laatste twee ronden met Jeroen Boelen gereden en nog heel wat mannen in kunnen halen, helaas verloor ik in de sprint’’, aldus Zuurbier, die als tiende eindigde en als tweede belofte. Roy Beukers eindigde als 25ste.

Met de 10e en 12e plaats algemeen finishten Zuurbier (2e) en de Nijs (3e) met ruime voorsprong op het podium voor Belofte heren.

Gosse van der Meer wist zich niet in de toptien te klasseren, in de beginfase trapte de jonge Surhuizumer zijn ketting tussen de beide voorbladen en de achtervolging kostte hem zoveel energie, wat hem in de finale opbrak.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina