UCI Wereldbeker Windham Mountain prooi voor Ferrand-Prevot, top tien voor Klemencic

Gepubliceerd op: 9 augustus 2015
UCI Wereldbeker Windham Mountain prooi voor Ferrand-Prevot, top tien voor Klemencic

WINDHAM – Met een solo van begin tot einde heeft Pauline Ferrand-Prevot de wereldbeker in het Amerikaanse Windham op haar naam geschreven. Op klimparcours voelde de Française zich overduidelijk in haar element. Ze reed al vlot meer dan een minuut weg bij de rest van het veld en kwam uiteindelijk met een voorsprong van 1.28 op Jolanda Neff over de streep. Derde werd de Deense Annika Langvad.

De ZwitserseNeff blijft leider in de wereldbekerstand, maar daar zag het in het begin niet naar uit. De Zwitserse (22) maakte in de eerste ronde een foutje, viel terug tot een plek net buiten de top tien en leek niet meer in staat dat te verbeteren. Neff herpakte zichzelf echter in het tweede deel van de race en reed via een indrukwekkende opmars – waarin ze zelfs iets inliep op Ferrand-Prevot – naar de tweede plek. Ze passeerde Langvad in de op één na laatste ronde. Marathonspecialiste Langvad (twaalfde in de stand om de wereldbeker) klom ijzersterk, maar maakte in de downhills meerdere fouten en streed mede daardoor tot de laatste meters met de Amerikaanse Lea Davidson voor de laatste podiumplek.

Blaza Klemencic leek even helemaal terug op het hoogste niveau. Nadat zij vorige week de wedstrijd niet had kunnen uitrijden door te veel pijn aan haar gekneusde ribben, reed zij in Windham de eerste doorkomsten op positie 2. “Het begeleidingsteam was aardig onder de indruk, omdat vorige week zo’n deceptie leek voor Blaza”. Aldus sportverzorger Sjaak Schambach. Blaza wist de voorspring die zij had opgebouwd niet vast te houden, maar veel zou ze ook niet verliezen. Uiteindelijk finishte zij als 10e.

Anne Terpstra haalde de top twintig net niet. De Nederlands kampioene, die met een plek bij de eerste twaalf een eerste stap richting de Olympische Spelen zou hebben gezet, zat er in de eerste ronden goed bij, maar kon dat tempo niet volhouden. Ze zakte langzaam maar zeker weg tot de 26e plek. Aan het einde hervond ze zichzelf weer iets, en daardoor kwam op iets meer dan 8 minuten achterstand van Ferrand-Prevot binnen op de 21e plaats.

Lisa Mitterbauer wist beslag te leggen op een 23e plaats.
©Bron: Bikesight.nl

atch the highlight from UCI Mountain Bike World Cup is Windham, NY
atch the highlight from UCI Mountain Bike World Cup is Windham, NY
naar nieuwsoverzicht vorige pagina