Unieke prestatie van onze dames in World Cup Lenzerheide

Gepubliceerd op: 10 juli 2015
Unieke prestatie van onze dames in World Cup Lenzerheide

Onze drie dames zijn zeer goed voor de dag gekomen in de derde World Cup van het seizoen. In het Zwitserse Lenzerheide eindigde Anne Terpstra als dertiende, een plekje voor Lisa Mitterbauer en twee plaatsen voor Blaza Klemencic. Alle drie dames in de top-20 dus, een unicum!

Voor Terpstra was het haar beste resultaat in een worldcup tot nu toe en dat is naar volgens de Apeldoornse te danken aan trainer/coach Robert Pintaric. ,,De aanpak van Robert werpt nu zijn vruchten af, ik heb nog nooit zo goed gepresteerd op hoogte’’, aldus de regerend Nederlands kampioene. ,,Het was gewoon heel zwaar en ik moest vet afzien maar gelukkig kan ik relatief goed tegen de hitte.’’

Lisa Mitterbauer was ook zeer tevreden met haar klassering. ,,Lenzerheide was de beste race tot nu toe van dit seizoen. Deze veertiende plek is beter dan ik verwacht had en ik ben er dan ook super blij mee’’, aldus de Oostenrijkse. ,,Ik had een goede start en met constante rondetijden wist ik me in de top-15 te handhaven.’’

Gunn-Rita Dahle Flesjaa (Multivan Merida) won haar 29ste World Cup. Jolanda Neff (Stoeckli) behield de leiding in het klassement met hetzelfde aantal punten als Dahle Flesjaa.

Bij de beloften had Thijs Zuurbier een veelbelovende start maar de Nederlands beloftenkampioen ging hard onderuit toen hij zo ronde vijftiende plek lag. Na de crash miste de Julianadorper de kracht in zijn linkerbeen en kon hij een hoge klassering uit zijn hoofd zetten. Lars Forster (Wheeler-IXS) won de race.

De race bij de elites werd een grote deceptie voor Ruben Scheire. De Belg wedr in de eerste ronde opgehouden door drie valpartijen voor hem. Dit zorgde ervoor dat Ruben als 70ste renner doorkwam bij de eerste doortocht. Rond deze plek bleef hij ook hangen in de eerste helft van de wedstrijd. In de tweede helft slaagde hij erin om op te schuiven. Zo kwam hij uiteindelijk als 54ste over de streep. ,,Ik ha er meer van vewacht en ben dan ook ontgoocheld’’, aldus Scheire. De race werd gewonnen door Jaroslav Kulhavy (Specialized Racing).

Watch the highlights from Lenzerheide, Switzerland UCI Mountain Bike World Cup in 2015
Watch the highlights from Lenzerheide, Switzerland UCI Mountain Bike World Cup in 2015
naar nieuwsoverzicht vorige pagina