Ups-and-downs in het Limburgse landschap

Gepubliceerd op: 10 oktober 2016
Ups-and-downs in het Limburgse landschap

Het zat het afgelopen zondag tijdens de Bart Brentjens Challenge niet altijd mee. De wedstrijd was razend snel geworden doordat het parcours lang de tijd had gekregen om op te drogen. Deze kurkdroge omstandigheden zorgden ervoor dat de snelheid flink opliep waardoor veel wielrenners meestreden voor de overwinning.

Mannen als Bram Tankink en Bert-Jan Lindeman maakten er een snoeiharde koers van. Hieronder de wedstrijd door de ogen van Frank Breemer.

Vanaf de start zat ik eigenlijk de hele tijd goed van voren. Helaas kreeg Rob na ongeveer 10m een lekke band en ben ik in eerste instantie gestopt om mijn wiel aan hem af te staan. Net op dat moment kwam Niels er ook aan en was hij uiteindelijke de gene die zijn wiel afstond en ik door kon. Ik moest op dat moment wel alleen in de achtervolging om terug de aansluiting te vinden. Dit lukte, en op het moment dat ik aansluit viel de kopgroep ook meteen uit elkaar. Net op tijd dus.. Ruben en ik konden samen in de kopgroep blijven, waar vooral de Lotto Jumbo mannen het tempo bepaalde. Helaas kreeg ik na 60 km zelf ook een lekker band, waardoor ik de aansluiting met de kopgroep verloor. Daarna heb ik helaas nooit meer een goed ritme gevonden en ben ik in mijn eigen tempo naar de finish gereden.

Alles zat niet altijd even mee, maar het Habitat Team heeft laten zien een Team te zijn. De mannen gunnen elkaar een goed resultaat door zichzelf op te offeren. Dit heeft geresulteerd in een 5e plek voor Ruben en toch nog een 18e plek voor Frank. Iemand die ook zeker een pluim verdiend is Henk, kotsmisselijk op de fiets en twee keer de maag leeggemaakt resulteerde toch nog in een 33ste plek. Rob volgde snel met een 34ste plek. Niels legde beslag op een 54ste plek en Maurits kwam binnen op de 74ste plek.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Jasper Ockeloen, hij reed op het laatste stukje onverhard weg bij zijn enige medevluchter Marco Minnaard. Het podium werd gecompleteerd door Rudi van Houts.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina