Vader en Short winnen in Sherwood Forrest

Gepubliceerd op: 26 maart 2018
Vader en Short winnen in Sherwood Forrest

SHERWOOD PINES — Milan Vader is zondag winnaar geworden van de HSBC British Cycling Cup crosscountry wedstrijd in het Engelse Sherwood Pines, In het bos van Robin Hood wist de Zeeuw in de laatste ronde zijn moegestreden Habitat ploeggenoot Kevin Panhuyzen te lossen, die al de hele koers alleen op kop had gereden. Bij de vrouwen ging de zege ook naar Team Habitat. De Schotse Isla Short soleerde daar naar de winst.

,,Ik voelde mij goed vandaag’’, verklaarde Vader na afloop. ,,Kevin was al vroeg in de koers weggereden en daar hebben wij als team gebruik van gemaakt.’’ Ongeveer half koers sloeg Vader een gaatje op de achtervolgende groep en kon hij aansluiten bij zijn Belgische ploeggenoot. In de laatste ronde kwam het aan op een man tegen man strijd want de derde Habitatrenner, Frank Beemer, was ook weggereden uit de achtervolgende groep.

WhatsApp Image 2018-03-25 at 18.04.05(1)

,,In het laatste stuk van de finale wist ik, mede door een foutje van Kevin, wat voorsprong te pakken wat genoeg was voor de winst. Het was een mooie strijd en ik kijk uit naar de aankomende periode’’, aldus een blije winnaar. Team Habitat eiste de alle drie de podiumplekken op bij de mannen want Beemer werd tweede en Panhuyzen derde en bij de vrouwen was de overwinning ook voor Team Habitat.

WhatsApp Image 2018-03-25 at 23.07.10

De Schotse Isla Short was daar de sterkste. ,,Today was fast and flat, and after a hard training week I decided a tactical start would be the best idea. I felt really strong on the small climbs so after sitting in for a lap I attacked and got away with 2nd place Sophie. I judged how she felt on the climbs and knew I was going well so worked really hard on lap 3 to break away. I had a good lead on the final two laps so kept pushing and made it to the finish in 1st."
,,Een geweldige teamprestatie’’, Aldus teamcoach Tim Heemskerk. ,,Geweldig hoe Frank Beemer zichzelf wegcijferde totdat de voorsprong van de beide mannen op kop groot genoeg was.’’

naar nieuwsoverzicht vorige pagina