Veelbelovend optreden Feenstra-Felt in strandraces

Gepubliceerd op: 3 februari 2014
Veelbelovend optreden Feenstra-Felt in strandraces

PETTEN - De mannen van Feenstra-Felt kwamen afgelopen weekend goed voor de dag op het strand. Robby de Bock veroverde een vijfde plek in de grootste strandrace van België en Thijs Zuurbier en Roy Beukers verdedigden met verve de kleuren van Feenstra-Felt tijdens het NK Beachrace in Petten. Onze trouwe sponsor Beukers Bikecentre was de mede innitiator van dit spektakel en de start en finish waren voor de deur van de bikespecialist.

Roy Beukers maakte lange tijd deel uit van een sterke kopgroep met Bram Rood, Bram de Waard, Sven Broekaart, Robbert de Nijs en Ronan van Zandbeek. In de finale wist een grote groep met onder andere Thijs Zuurbier nog aansluiting te krijgen en in de eindsprint werd Beukers tiende en Zuurbier twaalfde. ,,Daar ben ik zeker tevreden mee als niet strandspecialist en met startplek ergens rond de 100'', zei de Julianadorper na afloop. Jasper Oekeloen wist als eerste zijn wiel over de streep te drukken en werd dus gehuldigd als Neerlands eerste Nederlands kampioen Beachrace.

1077246_10203005523289894_603057279_o

In Knokke-Heist, de grootste Belgische strandrace toonde Robby de Bock aan dat hij ook sterk teruggekomen is van het trainingskamp op Lanzarote. De Belg werd vijfde op de loodzware omloop met naast strand en duinen een paar heuse kasseistroken die in Parijs-Roubaix niet zouden misstaan. De Bock: ,,Ik heb steeds attent voorin gereden en de laatste kilometer lag ik nog derde, helaas koos ik een verkeerd zandspoor waardoor ik nog twee plekjes verloren dus naast een podiumplek greep. Gevoel is erg goed, zeker gezien ik nog volop in de voorbereidingsperiode zit.’’

naar nieuwsoverzicht vorige pagina