Verdienstelijk debuut Gosse van der Meer in Norg

Gepubliceerd op: 7 april 2013
Verdienstelijk debuut Gosse van der Meer in Norg

NORG - Gosse van der Meer heeft zondag een verdienstelijk debuut gemaakt op de mountainbike tijdens de ATB Trophy voor junioren in Norg. De Surhuizumer werd zeventiende in zijn eerste wedstrijd, die gewonnen werd door Milan Vader uit Middelburg.

,,Ik ben toch wel een beetje zenuwachtige hoor’’

De afgelopen winter toonde de jonge Otto Ebbensrenner al aan dat hij in het veldrijden zijn mannetje wel stond. Opmerkelijk want Van der Meer zit nog maar een jaar op de fiets.

Het sterke rijden was teammanager Maarten Kemperman van het Feenstra-Felt mountainbiketeam ook opgevallen en die polste bij Gretienus Gommers, de trainer van Van der Meer, of het mountainbiken niet iets voor zijn protegé was. Zo kwam het dat Van der Meer zondag aan het vertrek stond van de tweede topcompetitiewedstrijd in Norg.

,,Ik ben toch wel een beetje zenuwachtige hoor’’, zei de kersverse mountainbiker voor de start. Na de start was er van zenuwen geen sprake meer en wist de Surhuizumer als snel het halve peloton in te halen. Door een paar stuurfoutjes en achterblijvende dames moest hij de eerste groep laten gaan. ,,In het begin kon ik mooi naar voren schuiven, jammer dat er een paar dames in de weg reden.’’

Uiteindelijk eindigde Van der Meer dus als zeventiende ,,Een prima resultaat’’, vond ook Kemperman. ,,Zeker als je bedenkt dat hij donderdag voor het eerst op een mountainbike reed, hij heeft zeker potentie. ‘’ Na de wedstrijd in Norg vertrok Van de Meer met de rest van het team naar Tecklenburg voor een trainingsstage met op het programma onder meer een downhilltraining.

Foto: Sportfoto Drenthe

Gosse van der Meer in actie in zijn eerste mountainbikewedstrijd
naar nieuwsoverzicht vorige pagina