Volle agenda afgelopen week voor Habitat renners

Gepubliceerd op: 19 juni 2018
Volle agenda afgelopen week voor Habitat renners

Vorige week stonden onze renners aan de start van meerdere races. Zo reden Kevin Panhuyzen en Isla short twee kort op elkaar volgende wedstrijden. De marathon-specialist van het team stond aan de start van de extreme Bartje-200 mountainbikemarathon.

Panhuyzen brak eind april zijn rechterpols bij een val in het Duitse Heubach. Deze week kondigde de biker 'blij als een kind' aan dat hij groen licht had gekregen om te biken in Wetter, een UCI-wedstrijd van tweede categorie. En dat ging goed: hij werd uiteindelijk derde. Zowel op de fiets als ernaast heeft hij zich sterk gehouden tijdens zijn vervelende blessure, een comeback als deze is dan ook meer dan verdiend voor onze Zuiderbuur.
Afgelopen weekend pakte Kevin zijn tweede podiumplaats door in het Hongaarse Csomor eveneens als derde over de meet te komen. Al met al is dit een topprestatie, na een periode van blessureleed.

Wetter

Afgelopen weekend stond Short in Oostenrijk én in Tsjechië aan de start. Beide zijn C1 wedstrijden. Op zaterdag reedt Short in Oostenrijk maar veel tijd om te herstellen had ze niet, want de dag erna reedt ze alweer naar Tsjechië. 'I'm using the races to improve my fast, close racing with high quality fields and also as preparation for back to back days racing when I do some more stage racing' Aldus Short.


20180520_09242739acr

Adriaan Botma stond dit weekend namens het Habitat Team in Drenthe aan de start van de Bartje 200, de zomerse extreme marathon versie van de Drenthe 200 waar de Driesumer afgelopen winter als derde eindigde. Botma ging van start als een van de favorieten want de Fries geldt als een van de sterkste renners als het gaat om de extreme afstanden.

Botma reed de hele dag in de kopgroep en leek op het podium af te stevenen tot het in de laatste kilometers misliep toen hij verkeerd reed. ,,Ik reed een paar kilometer voor de finish op kop en miste toen een afslag. Dus keren en in de achtervolging, maar opeens zag ik ze niet meer voor me en was ik de route kwijt. Toen ik weer op de route zat zag ik dat die anderen een stuk achter me reden. Blijkbaar had ik een stukje van de route afgesneden’’, aldus Botma, Sportief als hij is besloot hij om zich daarom niet meer met de strijd om de podiumplaatsen te bemoeien.

De winst was voor Gerben Mos, die na de finish in tranen was. ,,Emotioneel om hier op vaderdag te winnen maar tegelijk ook een mooi eerbetoon aan mijn overleden vader Arjan'', aldus Mos.

20180220 Habitat MTB-team presentatie Leeuwarden-8317
naar nieuwsoverzicht vorige pagina