Voorbereiding op Egmond - Pier - Egmond

Gepubliceerd op: 1 januari 2012
Voorbereiding op Egmond - Pier - Egmond

Feenstra Biketeam bereidt zich voor op grootste strandrace van de BENELUX.
Petten, december 2011

De formatie van het Feenstra Biketeam bereidt zich met een trainingsrit langs de Noord-Hollandse kust voor op de strandrace ‘Egmond-Pier-Egmond’ die op 7 januari wordt verreden.

‘Hoewel de wedstrijd buiten het officiële wedstrijdseizoen plaatsvindt, is het een evenement om niet te missen’, aldus Maarten Kemperman, de uit Beetsterzwaag afkomstige teammanager van het Feenstra Biketeam. ‘Een nagenoeg vlak strand met mul zand is heel wat anders dan de technische heuvelachtige omstandigheden die de renners normaal gesproken gewend zijn. Vandaar dat we ons daarop specifiek voorbereiden, naast het reguliere trainingsschema’, aldus Kemperman.

Het Feenstra Biketeam, dat zijn roots heeft in Friesland, begon in 2006 als amateurteam en is inmiddels uitgegroeid tot een semi professioneel UCI team dat meedraait in de top van Nederland.
Na het samengaan met de formatie van Beukers uit Petten heeft het Feenstra Biketeam de meest vooraanstaande Noord-Hollandse renners onder contract.
Met Roy Beukers (Petten), Thijs Zuurbier (Julianadorp), Tim Lemmers (Anna Pauwlona) en Jesper Slik (Bergen NH) is deelname aan E-P-E niet alleen een vanzelfsprekendheid maar een doel geworden om te scoren.

Komend weekend staan ongeveer 4000 renners, van amateurs tot professionals, aan de start van de grootste strandrace van de BENELUX. Het Feenstra Biketeam start met 7 renners en neemt het onder andere op tegen grote namen als Johnny Hoogerland en Laurens ten Dam.

Voor de strandrace worden de mountainbikes voorzien van speciale strandbanden. Dit zijn brede banden met weinig profiel, om met zo weinig mogelijk weerstand door het soms mulle zand te kunnen fietsen.

Om 9:30 uur zal het startsein worden gegeven op de Boulevard van Egmond aan Zee.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina