UCI Wereldbeker mountainbike Monte-Sainte-Anne

Gepubliceerd op: 2 augustus 2015
UCI Wereldbeker mountainbike Monte-Sainte-Anne

De eerste van twee overzeese WB-manches had veel weg van die van vorig jaar in het Canadese plaatsje. Met sprekende resultaten voor Lisa en Anne, maar eentje om snel te vergeten voor onze Belg en Sloveense.

De vierde wereldbeker van dit seizoen in het Canadese Mont-Sainte-Anne is bij de elite-vrouwen een prooi geworden voor de Zwitserse Jolanda Neff. De leidster in het World-Cup-klassement reed van start tot finish aan de leiding en boekte zo haar derde wereldbekerzege van het seizoen.

Terpstra reed een goede race, waarin ze na één ronde als twintigste doorkwam. Gevolgd door twee snelle rondes klom ze op naar plek vijftien en die positie consolideerde zij. De mountainbikester van Habitat finishte ruim anderhalve minuut achter plek twaalf van Helen Grobert.
De Nederlands kampioene heeft twee (geschoonde) top twaalf plekken in een aangewezen World Cup nodig voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. Overigens had een top twaalf plek in deze wedstrijd geen nut gehad: Mont-Sainte-Anne is geen officieel kwalificatiemoment. Windham, in de Verenigde Staten, is dat wel.

Ook Lisa Mitterbauer liet van zich horen in Canada. De eerstejaars Elite dame wist beslag te leggen op een fraaie 17e plaats algemeen.

Voor Blaza Klemcic zat de wedstrijd er vroegtijdig op. “Ik ging prima van start maar nadien liep het helemaal mis. Voor het Nationaal Kampioenschap in Slovenië ben ik erg hard gevallen en heb ik nog steeds last van gekneusde ribben. Het parcours hier is zo extreem hobbelig op o.a. de spectaculaire Béatrice afdaling dat ik verging van de pijn. Doorrijden was geen optie meer.”

Pech stond een top-30-notering in de weg voor Ruben Scheire. “In de start haperden ze en moet ik eventjes stoppen. Daarna zat ik op schema om top-30 te rijden tot halfweg koers als ik lek reed. Na een wielwissel reed ik rond met een wiel met te weinig druk in . Nog eens een halve ronde later ben ik terug gestopt om bij te pompen. Opnieuw vertrokken in een hele slechte positie en uiteindelijk opgegeven. De benen zijn goed genoeg om top-30 te rijden maar het mag eens meezitten... Volgende week nieuwe kans”. Aldus Scheire.

Watch the highlight from UCI Mountain Bike World Cup Monte St Anne
Watch the highlight from UCI Mountain Bike World Cup Monte St Anne
naar nieuwsoverzicht vorige pagina