Wereldbeker #1 Albstadt, Duitsland

Gepubliceerd op: 18 mei 2013
Wereldbeker #1 Albstadt, Duitsland

Het weekend van 18 en 19 mei staat in het teken van de wereldbeker mountainbike. Dit keer verreden rond het stadje Albstadt, midden in de Duitse Schwabisch Alb regio.
Om zaterdag was het de beurt aan de belofte, of wel Men U23 in hun wedstrijd van een uur en 30 minuten. Ruben Scheire had met zijn verdienstelijke optreden van vorig jaar en voldoende UCI-Punten een goede startplek vooraan. Thijs Zuurbier net hersteld van zijn sleutelbeenbreuk op Cyprus dit jaar werd opgesteld in het midden van het startveld.

Uitslagen

In totaal stonden 123 renners aan het vertrek.
Na het startschot was Ruben meten goed weg en wist zich te handhaven in de top-10. Thijs moest zich een weg banen door het startveld wat in de 1e ronde nog niet echt wou vlotten.
Ruben reed ondertussen tussen de 6e en 10e plaats. Bergop kwam hij dikwijls met een voorsprong boven, maar in de afdalingen moest hij terrein prijsgeven aan zijn collega’s.
Uiteindelijk rolde Ruben als 11e over de finish. “Er had veel meer in gezeten vandaag, dus ik ben niet content met dit resultaat” melde de Belg.
Thijs had in de zelfde tijd een flinke opmars gemaakt en gedurende de wedstrijd 25 renners voorbijgereden. hij eindigde als 39e.

Morgen is het de beurt aan de Elite Mannen. Start 14:00 uur. Live te volgen op internet: http://www.redbull.com/en/bike/events/1331578044438/uci-mtb-world-cup-round-1-germany


naar nieuwsoverzicht vorige pagina