Wereldbeker Albstadt

Gepubliceerd op: 2 juni 2014
Wereldbeker Albstadt

Absalon domineert in Albstadt, Ruben mooi 30e. Julien Absalon ging dit weekend aan de haal meet een ouderwetse solozege. Ook bij de dames was het een solistisch optreden van Franse kant met Pauline Prevot die er met zege van doorging.

Ruben Scheire werd de tweede Belg achter een sterke Sven Nijs op een 30e plaats.
Deze week verhuisde het hele wereldbekercircus van Tsjechië naar Duitsland voor de vierde manche van het Wereldbekercircuit. In Albstadt konden de pure klimmers hun hart ophalen met lang, steil klimwerk en minder technische obstakels dan in Nove Mesto. Albstadt presenteerde weliswaar technisch niet het meest extreme parcours, het was behoorlijk uitdagend om vooral fysiek het verschil te maken. Het publiek had in de Schwabische Bergen een prachtig panorama om de wedstrijden te volgen omdat de singletracks tot 4 maal toe elkaar naderden.

Deze wedstrijd was het hele team compleet. Bij de elite stonden Robby de Bock en Ruben Scheire aan het vertrek. Ruben Scheire presteerde weer naar behoren met een bevredigende 30ste plek, terwijl Robby de Bock zijn verrassende opmars nar een 33e plaats van vorige week niet kon overdoen. Robby De Bock behaalde een 56ste plaats algemeen.
“De start was zeer chaotisch en ik ben al niet de beste starter, daardoor moest ik in de beginfase van de wedstrijd veel terrein prijsgeven. Het was moeilijk dit gaande weg de wedstrijd nog goed te maken. Anders had ik waarschijnlijk 4 a 5 plaatsen verder naar voren gezeten. Maar ik mag niet klagen, ik heb de norm voor mijn Defensie statuut topsporter behaald en een 30e plaats in zo’n sterk bezette wedstrijd stemt me tevreden. Nu met frisse moed naar het EK mountainbike.“ Aldus een moegestreden Scheire.

Blaza opnieuw in top-10
Blaza Klemenčič reed een sterke wedstrijd vandaag door gedurende de wedstrijd op te schuiven van plaats 14 naar plek 10. Tijdens haar stabiele inhaalrace kwam ze tot Olympisch kampioene Sabine Spitz. “Toen ik haar naardere kreeg ik zoveel extra motivatie om nog even een trap harder te gaan dat ik in de laatste nog ruim voor haar finishte.” Melde een vrolijke Blaza na afloop van haar wedstrijd.

Lisa MitterBauer had een dubbel programma in Albstadt. Op vrijdag deed ze mee aan de XCE Race (sprint- afvalrace) Hier wist ze in de kwalificatie een 6e tijd neer te zetten en was ze dus zeker van een plaats in de finales. In de eerste heat wist ze als tweede te finishen en dus op te schuiven naar de kwartfinale. Lange tijd reed ze naar de overwinning, maar tot 40 meter voor de meet keek ze achterom waar haar rivalen waren. In een splitseconde makten zij handig gebruik van Lisa’s fout en zo finishte ze als 3e en daarmee strandde ze (te vroeg) op een 9e plaats algeemeen.

Op zaterdagmiddag kon Lisa weer aan de bak door deel te nemen aan haar wedstrijd bij de Dames tot 23 jaar. Hier behaalde zij een prima 12e plaats algemeen. “De uitslag zegt me nu even niet zoveel omdat het niet is waar ik op voorhand voor had getekend. Ik ben vooral blij dat ik na mijn val op training in Nove Mesto weer kan racen. Ik kijk daarom uit naar de wedstrijden die komen gaan:” Besluit Lisa.

Voor een kort interview met Lisa na de finish. klik hier.

Debuut voor Gosse van der Meer
Bij de heren tot 23 jaar (Men U23) behaalde Thijs Zuurbier eveneens een top-30 notering. Thijs die lange tijd uit roulatie is geweest vanwege een ernstige rug kwetsuur kwam na een uur en twintig minuten kapot maar blij over de finish; “Ik ben op de goede weg en erg blij dat ik weer de competitie kan opzoeken”.
Gosse van der Meer maakte zijn debuut in de wereldbeker scene. Met startnummer 157 was hij de laatst opgestelde renner. Maar met enkele goede tips van onder meer Scheire en coach Robert wist hij zich als snel in het gedrag van de start een weg naar voren te banen. Niet geheel zonder risico, want al snel werd hij op het asfalt al snel klemgereden en viel. Hij kon echter zonder al te veel erg snel zijn weg vervolgen en reed naar de top 90 toe. Tot overmaat van ramp viel Gosse nogmaals op dezelfde zijde als van de asfaltval Gosse liet zich echter niet kennen en ree de wedstrijd uit, net binnen de top honderd.
Roy Beukers finishte uiteindelijk op een 116e plaats algemeen.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina