Wereldbekers Nove Mesto Tsjechië en La Bresse Frankrijk

Gepubliceerd op: 20 mei 2012
Wereldbekers Nove Mesto Tsjechië en La Bresse Frankrijk

Na de eerste 2 wereldbekers gehad te hebben in Pieter Maritzburg, Zuid Afrika en Houffalize België werden in mei de reiskilometers weer goed aangevuld met een trip naar 2 belangrijke wedstrijden in midden Europa. In twee weken tijd hebben wij de wereld bekers in Nove Mesto, Tjeschië en in La Bresse, Frankrijk gereden. Erg veel geleerd, ervaring opgedaan en ook tevreden over de resultaten.

Nove Mesto

Na een lange reis, konden we in Nove Mesto het wedstrijdparcours verkennen. Een ronde met steile en lange klimmen, maar ook technische afdalingen en natuurlijk ontbraken ook de zo genaamde ‘Rock Gardens’ niet.

Op de zaterdag reden de junioren en de belofte heren (U23) hun wedstrijd. Roy en Jesper finishten binnen de top vijftig. Jesper kon doordat hij voor de KNWU uit mocht komen verder vooraan startten waardoor hij een goede 20e plaats in de wacht wist te slepen, Roy volgde op plaats 50.

Rens had de beste vorm dit weekend. “Ik had het erg zwaar in de laatste ronde, maar kon nog wat plaatsen pakken en ik finishte uiteindelijk als 22e. Het gevoel was goed en we konden tevreden door naar Frankrijk.”

La Bresse

Skioord La Bresse in de Franse Vogezen werd door de meeste insiders omschreven als ‘een old-skool mountainbike rondje’. Het parcours bestond was namelijk uit 1 lange steile klim en eigenlijk 1 afdaling. Junior Jesper pakte een mooie 14e plaats. Erik en Rens kwamen hier bij de Belofte heren het dichts bij in de buurt en eindigde in de top 30.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina