Wereldbekerwedstrijden Mont Saint Anne

Gepubliceerd op: 3 augustus 2014
Wereldbekerwedstrijden Mont Saint Anne

Al sinds 1991 is het ski gebied Mont Saint Anne de locatie voor werelds grootste mountainbikewedstrijden. Dit jaar vond hier op nieuw de wereldbeker plaats. Onder begeleiding van coach Robert vertrokken Lisa, Blaza, Ruben naar Canada. Robby de Bock was zelf met de Belgische federatie naar Canada afgereisd.

Lisa was op goede resultaten na haar herstelperiode van een in het Tsjechische Nove Mesto.
Bij de Cross Country Eliminator (XCE) wedstrijden op donderdag wist zij het podium te veroveren met een prachtige 3e plaats algemeen.Zie hier samenvatting van Lisa’s XCE wedstrijd; klik hier

Ook in de Cross Country wedstrijd (XCO) voor dames tot 23 jaar boekte de Oostenrijkse een puik resultaat door als 5e te finishen. Hierna zat de stemming er bij de ploeg goed in.

140801_2822_by_Kuestenbrueck_CAN_MontSainteAnne_XCE_Mitterbauer

De eerst volgende die aan de start kon verschijnen van Blaza Klemencic, zij wist na een kopstart bij de Elite Dames mee te strijden voorin. Een val op een van de technisch, lastige steenafdalingen wierp haar een paar plaatsen terug. Maar gelukkig wist zij zich te herpakken en waardoor ze de 7e plaats algemeen wist zeker te stellen. De dameswedstrijd werd gewonnen door de Zwitserse Jolanda Neff.

Bij de Elite heren stonden Robby de Bock en Ruben Scheire aan het vertrek.
Ruben wist een 34e plaats in de wacht te slepen en Robby een 44e plaats algemeen.
Eerstejaars elite Ruben Scheire mag terugblikken op een geslaagde wedstrijd. "In de start had ik wat problemen om naar voren te rijden. Nadien kon ik opnieuw opschuiven maar niet genoeg voor een goede positie. De rest van de wedstrijd heb ik mijn eigen tempo gereden en schoof zo op richting top-30. De laatste ronde stond ik helaas geparkeerd. Ik ben tevreden dat ik een constante WB-campagne aan het afwerken ben. Topsport Defensie en Feenstra-Felt geven me ook alle kansen om te kunnen groeien", vertelde Scheire.

De winst ging naar de Zwitser- en tevens Wereldkampioen Schurter.

Robby De Bock trok naar Canada met een top-30 notering als doel. "Een 44ste plaats werd mijn deel. Ik kende weliswaar een goede start, maar had tijdens de eerste helft te weinig racegevoel. Wanneer ik halfweg de wedstrijd een tragere renner wou inhalen reed ik bovendien lek. Van plaats 61 kon ik opschuiven naar rang 44, de kloof met nummer 43 was helaas te groot. Die top-30 ambitie zat er nooit in, zonder die lekke band achtte ik een plaats tussen 35-40 haalbaar", aldus een nuchtere De Bock.

Bekijk hier de samenvatting van de Cross Country wedstrijden terug. Klik hier voor de Redbull TV beelden

naar nieuwsoverzicht vorige pagina