Wereldkampioen veldrijden Sven Nys wint topcompetitie Apeldoorn

Gepubliceerd op: 12 mei 2013
Wereldkampioen veldrijden Sven Nys wint topcompetitie Apeldoorn

De MTB-wedstrijd in Apeldoorn heeft bij de elite twee Belgische winnaars opgeleverd. Bij de mannen was Sven Nys niet te houden voor zijn concurrenten, bij de vrouwen won Githa Michiels. De wedstrijd in Apeldoorn telde mee voor de KNWU Topcompetitie. Ruben Scheire was met een veertiende plek de beste renner van Feenstra-Felt p/b Kenda.

Michiels kreeg twee Nederlandse vrouwen mee op het erepodium. Annefleur Kalvenhaar (Giant) werd tweede, Anne Terpstra (Team Brentjens) legde beslag op de derde stek. Bij de mannen was het ereschavot nog internationaler. Achter de Belg Sven Nys - wereldkampioen in het veld - werd de Zweed Emil Lindgren (Giant) tweede, Derde werd Nederlands kampioen Hans Becking (Team Brentjens).

De mannen van het Feenstra-Fel p/b Kenda wisten geen top-tien klassering te veroveren. Ruben Scheire was de best geklasseerde op de veertiende plek. ,,Ik ben gewoon niet fris genoeg na een zware trainingsweek, vanaf nu vol gas naar de eerste wereldbekerwedstrijd.’’ Robby De Bock vocht lange tijd voor plek acht maar toen liep zijn ketting eraf. ,,Ik voelde me goed en ik was aan het strijden voor plek acht, door het defect verloor ik zeven plaatsen en finishte als zeventiende.’’

Robbert de Nijs voelde geen macht in zijn benen. ,,Het werd voor mij een teleurstellende race en ik heb een gevecht met mezelf moeten leveren om de wedstrijd uit te rijden.’’ Thijs Zuurbier kende een goede start maar zijn inspanningen in de eerste ronde moest hij later bekopen. ,,Ik heb iets te gek gedaan in de eerste ronde waardoor ik later veel plekken moest inleveren. Daarna reed ik rond de achttiende plek en daar ben ik niet tevreden mee.’’ Erik Groen is nog steeds niet topfit en liet daarom de wedstrijd in Apeldoorn aan zich voorbijgaan.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina