Winst in wintercompetitie voor Erik Groen

Gepubliceerd op: 2 maart 2013
Winst in wintercompetitie voor Erik Groen

Erik Groen is zondag winnaar geworden van de een na laatste wedstrijd in de wintercompetitie. De renner van het Feenstra-Felt Biketeam had een slechte start maar wist na een lange inhaalrace, samen met Henk-Jaap Moorlag, toch nog aansluiting te vinden bij de koplopers.

,,Ik ben toen gelijk op kop gaan rijden en toen dunde het groepje van vijf steeds verder uit’’, verklaarde Groen. Alleen Jordy Luisman winst in het spoor te blijven van de Doorwerther. In de sprint was het uiteindelijk Groen die met minimaal verschil Luisman naar plek twee verwees. ,,Het was echt heel close’’, wist Groen. Moorlag eindigde als derde.

Groen trainde de afgelopen weken op Tenerife. Daar legde hij samen met zijn ploeggenoten de basis voor het komende seizoen. Daarin staat presteren in de wereldbekerwedstrijden voorop. Voordat die cyclus begint rijdt het Feenstra-Felt Biketeam eerst nog een meerdaagse wedstrijd op Cyprus, wat gecombineerd wordt met een trainingskamp.

Eind mei staat dan de eerste wereldbeker op het programma in Albstadt (Duitsland). ,,De basis is goed’’, aldus Groen. ,,Ik denk dat ik dit jaar weer een stap kan maken.’’

naar nieuwsoverzicht vorige pagina