Geweldige resultaten in Europa

Gepubliceerd op: 6 april 2014
Geweldige resultaten in Europa

ALANYA –Het Feenstra-Felt p/b Kenda team heeft een zeer succesvol weekend achter de rug met winst voor Ruben Scheire in Turkije, een mooie derde plek voor Lisa Mitterbauer in Italie en een vierde plek voor Robby de Bock in Kroatië.

Ruben Scheire is zondag winnaar geworden van de Alanya MTB-cup in Turkije. Na anderhalf uur wedstrijd had de Vlaming een ruime voorsprong op zijn landgenoot Didier Bats. Na een slechte start schoof Scheire rustig op naar voren en in de tweede ronde (van de zeven) reed de Feenstra-Felt p/b Kenda renner weg samen met Bats en de Oekraïner Oleksandr Gerashchenko.

Twee ronden later reed Scheire alleen weg. ,,Ik heb nog een keer goed doorgetrokken en toen bleef ik alleen over en kon ik nog vlotter rijden omdat ik alleen minder last had van de achterblijvers’’, vertelde Scheire. Dankzij zijn overwinning maakt Scheire een grote sprong in het UCI-klassement en mag hij komend weekend van een betere startpositie vertrekken in de eerste World Cup van het seizoen in Zuid Afrika.

kroatie

De Bock vierde in Kroatië

Scheire’s ploeggenoot bij Feenstra-Felt Robby de Bock reed zondag in Kroatië naar de vierde plek. Hij miste al vroeg in de wedstrijd de slag. ,,Helaas was de kopgroep al na snel vertrokken, ik zat in de tang met drie Polen en twee Tsjechen maar was hen uiteindelijk allemaal te slim af’’, glimlachte De Bock.

eliminator

Lisa Mitterbauer derde in Italie

In het Italiaanse Nalles werd Lisa Mitterbauer verdienstelijk negende in de XCE. In de Eliminator werd ze derde achter wereldkampioen Alexandra Engen en Eva Echner. Haar ploeggenote Blaza Klemencic is afgelopen donderdag hard ten val gekomen en kon daardoor niet starten. Haar deelname aan de eerste World Cupwedstrijd in Zuid Afrika komend weekend lijkt geen gevaar te lopen.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina