WK-debuut Van der Meer

Gepubliceerd op: 1 februari 2016
WK-debuut Van der Meer

Gosse van der Meer eindigde gisteren als 19e bij de beloften. De Surhuizumer hoefde maar 1:50 toe te geven op de Belgische winnaar Eli Iserbyt. In de eerste bocht werd de WK-debutant vol van achteren aangereden en met een pijnlijke knie en arm moest hij zich een weg terugvechten naar voren en dat lukte wonderwel.

In de tweede ronde rukte hij op van plek 25 naar plek 16.
Alleen op de lange rechte finishstraat van het circuit van Zolder had hij het moeilijk. Daar ontbeerde hij de macht om in het wiel te blijven van zijn tegenstrevers. Toch waagde hij in de slotronde nog een alles of niets poging. ,,Ik dacht nou rijdt ik mijzelf helemaal dood en als het meezit word ik elfde, maar dat mislukte”, vertelde Van der Meer terwijl hij op de rollenbank aan het uitrijden was.

,,Ik weet waar ik deze zomer aan moet werken om volgend seizoen echt mee te kunnen doen’’, zei Van der Meer tegen bondscoach Johan Lammerts. Dat was vlak nadat Lars Boom ook even kwam horen hoe het de jonge Fries was vergaan bij zijn debuut. Vlak voor het WK tekende Van der Meer een nieuw 2-jarig contract bij het Drachtster Habitat Mountainbiketeam.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina