WK Mountainbike Eliminator

Gepubliceerd op: 10 september 2012
WK Mountainbike Eliminator

Op de slotdag van het wereldkampioenschap in het centrum van het Oostenrijkse Saalfelden hebben de Zwitser Ralph Naef bij de heren en de Zweedse Alexandra Engen bij de dames de allereerste titel in de XCE-discipline ooit behaald. Van Nederlandse zijde was Laura Turpijn goed voor een 11e plaats Tim Lemmers (Feenstra Bike Team) haalde een 23e plaats.

XCE Mountainbike Eliminator

In de grote finale bij de heren leek de Sloveen Miha Halzer lange tijd op weg naar de wereldtitel. De snelste qualifier schoot als een komeet uit de startblokken en nam direct een paar meter voorsprong.
Een ronde lange hield de Sloveense sprintbom vooraan stand. Ondertussen kwam Ralph Naef vanuit laatste positie sterk opzetten. De Zwitser dichtte de kloof met Melzer en ging in de laatste rechte lijn nog op en over de Sloveen. De Oostenrijker Daniel Federspiel was goed voor het brons.
Tim Lemmers die recent nog aan de WK-selectie toegevoegd was, stelde geenszins teleur.
De sterke renner uit Doorwerth de kwalificaties goed door te komen en plaatste zich als 25e.
Met 160 participanten aan het vertrek was iedereen hier tevreden mee. Hij bereikte de kleine finale en eindigde daarin als derde, na de Duitser Manuel Fumic die met overmacht won van de Canadees Geof Kabous. Uiteindelijk pakte Tim hiermee een 23e plaats algemeen.

De grote finale bij de dames was bloedstollend, met de Zweedse Alexandra Engen en de Zwitserse Jolanda Neff (de kersverse wereldkampioene bij de beloften) als hoofdrolspeelsters. Beiden wisselden elkaar af in de voor en halve finale, waarna Neff aanspraak leek te maken op een tweede wereldtitel. In dé ultieme sprint wist Engen Neff echter nog voor te blijven, om zo de geschiedenisboeken in te gaan als de allereerste XCE-wereldkampioene.

Grote finale heren

  • 1. Ralph NAEF (Zwi)
  • 2. Miha HALZER (Slo)
  • 3. Daniel FEDERSPIEL (Oos)
  • 4. Christian PFÄFFLA (Dui)
  • >
  • 23. Tim LEMMERS (Ned)
naar nieuwsoverzicht vorige pagina