Zillertal Bike Challenge met Adriaan Botma

Gepubliceerd op: 28 juni 2018
Zillertal Bike Challenge met Adriaan Botma

Zillertal Bike Challenge met Adriaan Botma. De mountainbike Challenge die veel professionele en recreatieve mountainbikers hoog in het vaandel hebben staan is die van het Oostenrijkse Zillertal, bovendien partner van het Habitat Mountainbiketeam. Met de 10e editie dit jaar, staat er weer een mooi fietsweekend aan te komen met drie etappes en finish op de Hintertux gletsjer.


Door zijn pittige beklimmingen, sensationele single-track afdalingen en mooie uitzichten hebben dit jaar zo'n drieduizend mountainbikers de Zillertal Bike Challenge op hun kalender gezet. De deelnemers leggen drie dag-etappes af en eindigen op de Hintertuxer gletsjer, waar een fenomenaal uitzicht te zien is op de bergen eromheen.

20180220 Habitat MTB-team presentatie Leeuwarden-8475

Uniek aan het evenement is wel dat wedstrijdrijders en sportieve recreanten tegelijk kunnen startten en finischen. De routes bestaan overlappen elkaar in het begin waarna ze beide ze in drie verschillende niveaus de hoogte in gaan. De de recreatieve klasse pakt daarbij zo nu en dan een skilift omhoog. Op die manier kan iedereen de top van de hoogste Alpen in het Zillertal bereiken. De meest uitdagende categorie en tevens wedstrijd dissipline is de ‘King/ Queen of the mountain’ - categorie, hierbij leggen de renners in drie dagen tijd 188 km en 9.126 hoogtemeters af. Onze marathon-renner Adriaan Botma zal zich niet snel aan een skilift wagen en zal de Zillertal Bike Challenge rijden om ervaring op te doen, want dit is zijn tweede buitenlandse avontuur in competitieverband. Uiteraard gaat Botma ervoor om een knap resultaat neer te zetten.

MMP_6785

Botma heeft al een aardige voorbereiding achter de rug, maar zich rijk rekenen doet hij nog niet. "Ik heb vorige week Bartje 200 gefietst. Helaas 4e geworden maar de vorm is er wel. Oostenrijk is wel even wat anders, de etappes zijn korter maar er zit héél veel klimwerk in. Hier zijn de kleine en lichtere mannen in het voordeel. Het zal sowieso zwaar worden, maar heb nog niet eerder een wedstrijd in de bergen gefietst, dus lastig in te schatten hoe het me zal vergaan. Ik heb er zin in!" Aldus Botma.

Benieuwd hoe de wedstrijd verloopt? Via de website van het Zillertal kun je de kop van de wedstrijd live volgen en nadien de dag uitslagen bekijken; www.zillertal.at/bikechallenge

naar nieuwsoverzicht vorige pagina