Zilver schamele troost voor Thijs Zuurbier op NK

Gepubliceerd op: 7 juli 2013
Zilver schamele troost voor Thijs Zuurbier op NK

GROESBEEK – Thijs Zuurbier is zondag als tweede geëindigd op het NK Mountainbike voor Beloften. Op de snelle omloop in Groesbeek moest de Julianadorper Jesper Slik voor zich duldden.

Twaalfde plaats voor Erik Groen bij Elite

Die wist in de laatste kilometer een gaatje te slaan toen Zuurbier een slippertje maakte. ,,Op de laatste klim was ik iedereen nog voorbij gereden en ik zit nog bij Slik aan het wiel toen ik viel’’, vertelde de renner van het Feenstra-Felt mountainbiketeam met een zuur gezicht.

Gelijk vanuit de start lieten de mannen van Feenstra-Felt zien met wat voor doel ze naar Groesbeek waren gekomen. Het was Robbert de Nijs (Warmenhuizen) die vanuit het vertrek de kop nam met in zijn spoor Zuurbier. De ploegentactiek viel in duigen toen De Nijs al in de eerste ronde materiaalpech kreeg en lopend naar de verzorgingspost moest. Daardoor bleef Zuurbier alleen vooraan over met Mathijs Eversdijk, Jeroen van Eck en de latere kampioen Slik.

Zuurbier wist in de laatste honderden meters vanuit vierde positie toch nog Eversdijk en Van Eck te verschalken maar de zilveren medaille was een schamele troost voor de jonge Noord-Hollander. ,,Ik was zo dichtbij de titel en ik had ook het idee dat ik de sterkste was, dan is het heel zuur als je naast de titel grijpt. Roy Beukers (Petten) eindigde als elfde.

Bij de Elite werd Erik Groen verdienstelijk twaalfde. De eerste ronde kon de Arnhemmer met de eerste groep mee maar toen vooraan het tempo werd opgevoerd ging het de Arnhemmer even te hard. ,,Ik moest in de tweede ronde even passen maar daarna ging het met de ronde beter en kon ik in de laatste ronde zelfs nog een aantal plaatsen opschuiven’’, vertelde Groen na afloop.

Bij Gosse van der Meer was de teleurstelling groot. De jonge Surhuizumer, die deze week zijn contract tekende bij de formatie van Feenstra-Felt P/b Kenda reed vlak na de start lek en kwam daardoor even later ook nog ten val. Vanuit laatste positie begon hij een een indrukwekkende inhaalrace die hem uiteindelijk op een achttiende plek bracht in de einduitslag. Het halve peloton wist hij nog te achterhalen.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina