Zuurbier en Klemencic op podium in KMC Bundesliga Bad Salzdetfurth

Gepubliceerd op: 14 september 2014
Zuurbier en Klemencic op podium in KMC Bundesliga Bad Salzdetfurth

In het Duitse Bad Salzdetfurth hebben de Zwitserse Jolanda Neff (Liv-Giant) bij de dames en de Duitser Moritz Milatz (BMC) bij de heren de finale van de Bundesliga Cup gewonnen.

Op het mooie parcours aan de rand van het Harzgebergte kwam het team prima voor de dag. Bij de dames legde Blaza Klemencic beslag op de vierde plek. De zege ging dus naar de leidster in de UCI-rangschikking Jolanda Neff, tweede werd Gunn-Rita Dahle-Flesjaa, derde Maja Wloszczowska.

Na de eerste ronde vormde zich een vierkoppige kopgroep die een ronde later opsplitste in twee duo’s. Gunn-Rita Dahle-Flesjaa en Jolanda Neff vergroten daarna ronde na ronde hun voorsprong op de Poolse Maja Wloszczowska en onze eigen Sloveense renster Blaza Klemencic. ,,Ik ben tevreden met deze vierde plaats en daarmee podium is goed voor vandaag’’, zei Klemencic. ,,Het seizoen is lang genoeg geweest en ik kan terug kijken op een mooi constant jaar met veel sportieve hoogtepunten’’, vertelde Blaza na haar wedstrijd.

Bij de beloften was er een prima vijfde plek voor Thijs Zuurbier. De Nederlands kampioen had een super start en begon aan de hele steile startklim als tweede, achter wereldkampioen Michiel van der Heijden. Na 2,5 ronde maakte Zuurbier nog steeds deel uit van een elitegroepje met naast Van der Heijden ook nog de Brit Grant Ferguson en Jeff Luyten uit België.

Toen ging het even te snel voor de Noord Hollander en moest hij lossen uit de kopgroep. ,,Ik moest even een half rondje bijkomen en kon toen aanpikken bij de tweede groep. Een ronde voor het einde wist ik daaruit weg te rijden met Didier Bats en in de laatste ronde bleek hij iets sterker dan mij’’, verklaarde Zuurbier. ,,Ik ben hier dik tevreden mee want het deelnemersveld loog er niet om.’’

Bij de elite moest Robby de Bock na een sterke race in de slotfase zijn toptienklassering prijsgeven. Na een matige start (net buiten de top20 vanaf startplek 17) schoof hij op en halfkoers zat onze Belg comfortabel op kop in een groepje voor plek 9-14.

Na een versnelling van De Bock werd deze groep verder uitgedund en deze aanvalspoging reikte tot op 15" van Kevin van Hoovels. Helaas was de koers een ronde te lang voor De Bock en viel hij terug naar plek dertien. ,,Ik heb misschien iets teveel op instinct en passie gekoersd in plaats van met het hoofd, maar de uitslag en voldoening zijn er niet minder om’’, aldus De Bock. De overwinning ging naar Moritz Milatz hij won finale van de XC KMC MTB-Bundesliga voor de Zwitser Fabian Giger en de Duitse kampioen Markus Schulte-Lünzum.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina