Zware voorbereidingswedstrijd in Vermiglio

Gepubliceerd op: 9 juni 2013
Zware voorbereidingswedstrijd in Vermiglio

Ons team is dit weekend neergestreken in het Italiaanse Vermiglio. Daar werd deelgenomen aan de laatste ronde van de Internazionali d’Italia XC MTB. De koers in de Dolomieten is de afsluiting van een zware trainingsweek. Volgend weekend is namelijk de belangrijke wereldbekerwedstrijd in Val di Sole.

De koers in Vermiglio werd gewonnen door Daniel McConnel, de winnaar van de eerste wereldbekerwedstrijd in Albstadt, voor Marco Aurelio Fontana, de Italiaanse kampioen. Ruben Scheire kon desondanks lang mee met de top-tien maar in de laatste ronde viel hij helemaal stil op de steile klim. ,,De eerste ronden voelde ik me alsof ik overschot had. Omdat het zware koers is, heb ik besloten mezelf in te houden. Dat dit averechts zou werken is wel opmerkelijk. De wedstrijd duurde erg lang, twee in plaats van anderhalf, dit deed mij de das om’’, vertelde Ruben.

Robby klom gedurende de wedstrijd rustig aan naar voren en had zijn wedstrijd zichtbaar goed ingedeeld. In de laatste ronde wist hij nog verschillende renners te achterhalen, waaronder Ruben en uiteindelijk finishte hij netjes in de top-20. ,,Ik heb er een zware trainingsweek op zitten in verband met de wereldbeker van volgende week. Deze prestatie had ik dan ook niet verwacht. Het gevoel was trouwens niet goed, maar de prestatie is prima’’, aldus De Bock.

Die moest starten rond plek dertig en kwam in het gedrang te zitten waardoor hij op de steile klim zelfs te voet naar boven moest in de eerste ronde. Toen waren de koplopers al snel uit het zicht verdwenen. Erik Groen kwam de eerste ronde wel goed door maar had daarna moeite met het hoge tempo. Roy Beukers baalde als een stekker. De jonge Noord Hollander kwam juist langzaam op stoom maar moest door de 80% regeling eerder uit koers.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina