Habitat Moutainbike Team

WC_Lenzerheide_2017_68I4588

Het Habitat Mountainbike Team is een UCI World Cup team, met daarin onder andere de Nederlands kampioenen Deens talent Niels Rasmussen, voormalig Nederlands Kampioen Beloften Frank Beemer Multi talent Gosse van der Meer en Anne Tauber. Het team zet zich in om aandacht te vragen voor Habitat for Humanity.
Het Habitat Mountainbiketeam is in grote mate afhankelijk van sponsorinkomsten. Belangrijke stakeholders zijn Felt Bicycles en Van der Heide Bliksembeveiliging. Van der Heide is een onderdeel van de Antea Group. Beide bedrijven steunen Habitat Nederland en vragen dus door middel van sportsponsoring aandacht voor dit goede doel.

Missie

Onze doel voor 2015 was om bij de beste 15 mountainbiketeams van de wereld te horen en nu we dat doel hebben bereikt, willen we verder. Plaatsing voor Rio 2016 was iets dat wij niet onder stoelen of banken hebben geschoven. Om met zoveel mogelijk renners en of een renster plaatsing voor de Olympische Spelen te realiseren hebben we er alles aan gedaan de meest optimale omstandigheden voor renners en coaches creëren. En met succes: Ruben Scheire uit België plaatste zich niet alleen, hij wist ook een prachtige 10e plaats te behalen op de olympische baan in Rio de Janeiro. 

Ook in de toekomst blijft het Olympische een drijfveer en daarvoor stippelen wij samen met renners en stakeholders het beste plan uit dat overeenkomt met de wens van de sponsoren en collectief prestaties halen met renners die op het hoogste niveau mee doen voor de overwinning.

Visie

We hechten veel waarde aan het in stand houden van een goede communicatie met de sponsoren.
Daardoor zullen er in het voortraject geregeld contactmomenten zijn om tot een goede overeenstemming te komen. In het seizoen willen we de sponsoren benaderen via de nieuwsbrief en uitnodigingen voor wedstrijden. Voorafgaand aan het seizoen hopen wij iedereen te mogen verwelkomen op de teampresentatie.

De lat ligt hoog, maar dit is ook juist de motivatie om door te gaan. Is het streven naar succes immers niet de grootste overeenkomst tussen het bedrijfsleven en de topsport?
Met een goede begeleiding zorgen we ervoor dat de samenwerking tussen de ploegleiding en renners zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt.

Doelstellingen 2016

  • Prestaties: 30 podiumplaatsen en 10 overwinningen
  • Ranking bij de eerste 15 teams van de wereld (2015 9e!)
  • Kwalificatie EK en WK Cross Country
  • Nederlands, Deens en Belgisch kampioen
  • Pers en media: in 2017 willen we op een innovatieve en creatieve manier eigen media-aandacht vergroten.
  • Begeleiding: voor de komende jaren hebben we de ploegleiding uitgebreid.

Naast het collectief strijden voor prestaties staat ook de promotie van de MTB sport hoog in het vaandel. Hier willen wij een bijdrage aan leveren door het organiseren van mountainbikeclinics en participatie in mountainbike-sport stimulerende projecten.