Habitat Moutainbike Team

WorldCup_Albstadt_2018_68I6058

Het Habitat Mountainbike Team is een UCI World Cup team, met daarin onder andere de Nederlands talent Milan Vader, Routinier Frank Beemer, de Schotse Isla Short, Pools kampioene U23 Marlena Drozdziok, vise Belgisch Kampioen Kevin Panhuyzen en marathon specialist Adriaan Botma. 
Het team zet zich in om aandacht te vragen voor Habitat for Humanity.

Het Habitat Mountainbiketeam is in grote mate afhankelijk van sponsorinkomsten. Belangrijke stakeholders zijn Drowa isolatie, KPMS bouwadvies, Antea Group en sport- en talentpark Watersley. Alle drie de bedrijven steunen Habitat Nederland en vragen dus door middel van sportsponsoring aandacht voor dit goede doel.

Missie

Onze doel voor 2017 was om bij de beste 15 mountainbiketeams van de wereld te horen en nu we dat doel hebben bereikt, willen we verder. Plaatsing voor Rio 2016 was iets dat wij niet onder stoelen of banken hebben geschoven. Om met zoveel mogelijk renners en of een renster plaatsing voor de Olympische Spelen te realiseren hebben we er alles aan gedaan de meest optimale omstandigheden voor renners en coaches creëren. En met succes: Ruben Scheire uit België plaatste zich niet alleen, hij wist ook een prachtige 10e plaats te behalen op de olympische baan in Rio de Janeiro. 

Ook in de toekomst is het Olympische een drijfveer en werken wij elke dag hard aan onze #roadtoTokyo

Visie

We hechten veel waarde aan het in stand houden van een goede communicatie met de sponsoren.
Daardoor zullen er in het voortraject geregeld contactmomenten zijn om tot een goede overeenstemming te komen. In het seizoen willen we de sponsoren benaderen via de nieuwsbrief en uitnodigingen voor wedstrijden. Voorafgaand aan het seizoen hopen wij iedereen te mogen verwelkomen op de teampresentatie.

De lat ligt hoog, maar dit is ook juist de motivatie om door te gaan. Is het streven naar succes immers niet de grootste overeenkomst tussen het bedrijfsleven en de topsport?
Met een goede begeleiding zorgen we ervoor dat de samenwerking tussen de ploegleiding en renners zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt.

Doelstellingen

  • Prestaties: 30 podiumplaatsen en 10 overwinningen
  • Ranking bij de eerste 15 teams van de wereld (2017 12e!)
  • Kwalificatie EK en WK Cross Country
  • Nederlands, Belgisch en Brits kampioen(e)
  • Pers en media: in 2018 willen we op een innovatieve en creatieve manier eigen media-aandacht vergroten.
  • Begeleiding: voor de komende jaren hebben we de ploegleiding uitgebreid.

Naast het collectief strijden voor prestaties staat ook de promotie van de MTB sport hoog in het vaandel. Hier willen wij een bijdrage aan leveren door het organiseren van mountainbikeclinics en participatie in mountainbike-sport stimulerende projecten.